André Janssens

Bezieler, kloppend hart, motor van Manege Verbrande Brug, had van bij de geboorte de paardenmicrobe meegekregen van papa Roger. Deze laatste stichtte in 1966 onze manege. André werkte er zijn hele jonge leven in mee en mocht zich ontplooien tot een waar atleet te paard. Hij behaalde meerdere Provinciale titels bij de landelijke rijvereniging en stak ondertussen de diploma’s : zelfstandig rijinstructeur en manegehouder op zak. Beide heren fokten ook paarden, waarvan er een aantal over de grenzen heen grote naam maakten. Velen van deze onstuimige jonge paarden werden door Andrés werk omgevormd tot berijdbare viervoeters.
In 1994 gaf papa Roger de fakkel door aan André. In 1992 leerde hij zijn echtgenote, Ann Verreth, kennen op de planken van het Mechels Miniatuur Theater, waar onze manege de paarden leverde voor het theaterstuk : ” De Leeuw van Vlaanderen” André en Ann speelden hun rollen voortreffelijk verder in Eppegem en bouwden de manege uit tot wat ze nu is. Het bedrijf biedt een thuis aan 130 paarden, beschikt over 2 binnenpistes, een ruime buitenpiste en een gezellige cafetaria. Een rijschool met een 500 tal leden, waarin ruiters en amazones op alle niveaus, op één dagje na, les kunnen nemen.
André werkt elke dag heel hard om onze paarden alles te geven wat ze nodig hebben. Zo maakt hij het hooi zelf en komt alleen het beste stro de zaak binnen. Ook zorgt hij ervoor dat onze paarden steeds grazen op voeding rijke weilanden, die tip top in orde zijn. Namiddagen en avonden zijn volledig gevuld met lesgeven. Dit om elke ruiter of amazone zo goed mogelijk vooruit te helpen.
Daarnaast is André ook nog paardenfokker. Goede bloedlijnen worden zorgvuldig bewaard. Elk jaar worden er zo’n vier veulens geboren. Zij worden op driejarige leeftijd zadelmak gemaakt en een jaartje later doorgetraind tot beginnende dressuur of springpaarden.
Kortom de dagen van André zijn meer dan gevuld en ademen één levensmotto: Manege Verbrande Brug een thuis voor paard en paardenliefhebber.

scannen0003