MANEGE VERBRANDE BRUG KRIJGT EQUILABEL

EPPEGEM.  Eind februari werd de manege Verbrande Brug te Eppegem op een zondagnamiddag grondig doorgelicht door een team inspecteurs van Het Vlaams Paardenloket, zowel vóór als achter de schermen. In april mondde dit uit in de overhandiging, door minister Joke Schauvliege en Frank Gasthuys voorzitter van het Vlaams Paardenloket van “het equilabel”: een kwaliteitslabel voor maneges en pensionstallen voor paarden. De manege was het eerste bedrijf in Vlaams-Brabant dat dit label ontving.

Om paard te rijden, te mennen of andere “hippische activiteiten” uit te oefenen, moet je, zo lees je op het Vlaamse paardenloket, zeker niet direct een eigen paard of pony aankopen. Integendeel, voor wie de paardenwereld relatief nieuw is, is het vaak beter eerst lang genoeg les te volgen op een manege. Vlaams Minister Schauvliege nam onlangs het initiatief om de kwaliteitsvolle maneges en pensionstallen in Vlaanderen in kaart te brengen. Al de betrokken bedrijven kunnen immers een Equilabel behalen. Dat betekent dat ze een zeer streng en uitgebreid evaluatieproces, met toetsing aan zo maar eventjes 140 criteria, succesvol doorlopen hebben.

Verbrande Brug haalde bij de inspectie topscores op het vlak van verzekering voor lichamelijke ongevallen, medische kosten en burgerlijke aansprakelijkheid, maar ook voor netheid, klantvriendelijkheid en brandveiligheid. De uitbating beschikt  bovendien over alle nodige vergunningen en ook het dierenwelzijn kreeg een pluim. Dat de paarden ruime weidegang krijgen in de Verbrande Brug speelde daar zeker in mee. Ook de pisteveiligheid en het respect voor de veiligheidsvoorschriften en het lesniveau (met gediplomeerde instructeurs) kregen een zeer goed cijfer, evenals het gezondheidsregime voor de paarden.

Wij vroegen een korte reactie aan André Janssens en Ann Verreth. Eenstemmig luidt het : “Wij zijn heel blij met dit label. Wij dragen kwaliteit immers heel hoog in het vaandel en wij willen een manege zijn die dat op alle vlakken uitstraalt. Volgend jaar bestaat Manege de Verbrande Brug exact 50 jaar! Wat doet het dan deugd om op je 49ste te mogen horen dat je goed bezig bent, en vooral dat je zo mag verder werken. Dat zijn we dan ook van plan.”

Joke                                                                                                               Equilabel met slogan en data